dijous, 30 de juny del 2016

No escatimeu el flit!



Per Àngela Sánchez Vicente


Si us ve de gust una bona novel·la negra i plena de misteris que cada cop es ban complicant una mica més us heu de rendir a No escatimeu el flit!

En aquesta novel·la ambientada a la Barcelona més actual no sabreu en qui pas podreu confiar.

Tot està llest per la inauguració del Fòrum de les cultures i fer el fatxenda de totes les bondats que la ciutat pot oferir al món, veurem en un segon pla com fenòmens socials com la immigració, les drogues, el joc del poder i molts altres assumptes tèrbols també constitueixen la cara B d’aquesta gran ciutat que es projecta al món.

Llums i ombres que perseguirà el Fèlix Barba, un grandíssim periodista especialitzat en successos i la seva neboda, la Tània, que s’avorreix una mica amb la poca feina que hi ha a la divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra.

Dues noticies estan planejant per l’aire; una noia nascuda a Nicaragua trobada en coma degut a una sobredosi d’heroïna tot i no ser drogoaddicta i un ciutadà xinès que apareix penjat pels peus al pont del Petroli.

Ambdós casos fan pensar en un primer moment en un moviment xenòfob o en casos aïllats però rere aquests dos assassinats s’hi amaguen moltíssims misteris per resoldre.

De la mà de Pop Negre coneixerem un grapat de personatges que ens envolicaran molt la troca fent d’aquesta lectura una experiència altament addictiva.

Un guarda de seguretat desaparegut, un advocat devot de les teresianes, un empresari de la zona benestant aficionat a la boxa i una búlgara experta en arts marcials ens trauran la son i ens mostraran com qui faci el cop mestre en el moment exacte pot esdevenir aquell que s’ho emporti tot.

Bons i dolents, càndids i espavilats es donen la mà en aquesta trama tan urbana per embolicar molt al lector i acabar amb una resposta clara i contundent.

És una novel·la imperdible, crec que és un delicte no sucumbir al seu encant!

I us preguntareu si hi ha connexió entre els assassinats, què els va motivar, quines connexions hi ha i un llarg etcètera. Tinc la resposta! Totes elles estan a aquesta novel·la que ens ofereix Alrevés i Crims.cat esperant per ser descobertes i entretenir a la Tània i al seu oncle.

Ambdós tenen un caràcter molt urbanita i posen la veritat per sobre de tot, costi el que costi i encara que s’hagin d’infringir algunes normes.

Us animeu a ajudar-los a la recerca de la veritat i els assassins? 

Vinga va, anem de cacera, hi ha massa maldat amagada entre aquestes planes!