dijous, 18 d’agost del 2016

Sense ales



Per Àngela Sánchez Vicente


Brillant, enigmàtica, captivadora, amb caràcter, vivaç… Una pila de mots brollen de la meva ment al acabar el primer volum de la Trilogia l’Esfera.

Potser per la temàtica va dirigit a un públic juvenil però he de reconèixer que als meus quasi-trenta l’he gaudit molt i m’ha fet pensar en moltes obres clàssiques dels grans mestres de la ciència ficció i alhora amb el llibre d’Un món feliç de l’Aldous Huxley.

M’ha mantingut desperta i amb l’atenció ben concentrada en el que es desenvolupa al món que ens plantegen de manera magistral els seus autors que el signen com a Muriel Rogers, una fusió dels seus noms propis Muriel Villanueva i Roger Coch.

Sembla mentida com una novel·la a quatre mans queda tan i tan rodona.

A Sense Ales coneixerem a la Kala, una joveneta de quinze anys que no està disposada a donar per bo allò preestablert per l’Esfera a Niu.

Allà tots vesteixen iguals, cadascú té la seva funció, ningú fa preguntes, ningú té inquietuds, no hi ha diferencies socials. Només hi ha contacte amb els de fóra o els de l’Altra Banda a través de un control virtual.

Ella no hi passa massa estona ni li interessa allò que pugui passar a l’Altra banda. Només li cal estar amb el seu bon amic Beo, xerrar i somiar junts per estar feliç i mantenir aquella vivacitat que la caracteritza.

Com que tinc moltes ganes de que el descobriu no us faré cap mena d’espoiler però llençaré alguna pregunta.

Què és l’Altra banda? L’Esfera els protegeix o els sotmet? Són privilegiats o esclaus del sistema?

Tot canviarà per aquesta noia quan vegi que a classe falta el seu amic. A partir d’aquest punt si que s’interessarà per l’Altra banda i descobrirà moltes coses (fins i tot alguna que no li agradarà massa i la durà a fer canvis), s’aliarà amb pirates però només vencent a l’antivirus podrà retrobar-se amb en Beo.

Aventures i més aventures es van succeint fins a arribar a un punt en que ens quedem sense alè i amb la necessitat d’anar a cercar la segona part d’aquesta trilogia.

De la mà de Columna podem gaudir d’una novel·la excepcional encarada als joves però que també farà les delícies dels lectors més voraços interessats en les bones lletres.

És molt important escriure bones obres per aquest tipus de públic doncs els ajudem a acabar de crear el seu hàbit lector i a desenvolupar l’amor cap a les lletres.

Crec que és una opció encertadíssima per tal de regalar-los bons moments lectors aquest estiu. Pocs plans seran millors que gaudir d’aquest llibre amb un bon refresc sota l’ombra i “desconnectar” del món que els envolta.


Ens trobem a la propera entrega!

Un món perfecte entre barrots invisibles. Una jove única destinada a trencar-los.