divendres, 26 d’agost del 2016

I tots vam mirar al cel



Per Àngela Sánchez Vicente


Us presento una novel·la juvenil que m’ha deixat bocabadada. No crec que cap a aquest perfil de lectors hi hagi cap altre novel·la apocalíptica que travessi i analitzi tant la condició humana.

Tremendament impactant i original us presento I tots vam mirar al cel, una obra que heu de llegir si o si sigueu joves o no tant.

L’autor, Tommy Wallack ens presenta a quatre joves que s’enfronten a la fi del món. Tenen dos mesos fins que tot peti i potser les seves vides acabin de manera abrupta a una edat massa complicada i plena de dubtes.

Els seus protagonistes es poden emmarcar en els clixés de l’esportista, l’intel·ligent, la friki i el passota però va molt més enllà del clixé per tal que cada lector es pugui identificar amb cada una de les histories personals.

Poc a poc els seus vincles es van definint i els protagonistes passen a ser els seus sentiments.

L’angoixa, la por i milers de preguntes sobre el que són ara i el que podrien ser.

Què sentiríeu si sabéssiu que en dos mesos pot acabar el món? Com us prepararíeu per tal esdeveniment? I més enllà de vosaltres... què passa amb la família i els vostres éssers estimats?

A cada plana hi ha un sentiment que ens desperta els nostres; si acabés el món què voldríem o què podríem fer?

Dilemes i molts aspectes de la condició humana es donen la mà en aquesta fabulosa obra que ens ofereix Fanbooks, segell caracteritzat per oferir als joves literatura de qualitat.

A més, per fer-la encara més atractiva el propi autor ha composat la banda sonora del llibre. 

Què pot ser més atraient per aquest final de vacances que una bona ombra, aquesta lectura, la seva música i un refresc ben bo?

No ho dubteu, aneu a les llibreries i gaudiu-lo. 

És profund, intimista, empàtic, fabulós i sensible. Arran d’un fet que esperem que sempre s’emmarqui a la ciència ficció analitzem com mai la conducta i la condició humana.

No el deixeu escapar!

Ah! I mireu una mica al cel!