diumenge, 16 d’octubre del 2016

El secret de Vesalius



Avui us presentem El secret de Vesalius que sota una portada suggerent i molt directa arrenca des de la figura de Vesalius, pare de la medicina i anatomia moderna al segle XVI, metge particular de Carles I, un home desconegut per la població europea tot i que la majoria de descobriments anatòmics han passat per les seves mans.

És un homenatge únic lligat a la seva llegenda en que una autòpsia poc corrent el va portar a una condemna a mort i a una salvació en l’últim segon a mans del monarca.

La ploma magistral d’en Jordi Llobregat ens narra com quatre joves al segle XIX van rere el secret dels seus estudis per ampliar els seus coneixements des de diferents camps i per desvetllar un gran misteri que assola a la Barcelona prèvia a la gran exposició universal del 1888. 

La novel·la amaga el secret i el misteri dels cossos trobats mutilats que recorden a una antiga llegenda de la ciutat.

En Daniel Amat, professor d’Oxford torna a Barcelona desprès de la mort del seu pare i per la seva sorpresa es veu embolicat en la descoberta d’aquest misteri que no el deixarà aclucar els ulls de nit. 

Poc a poc coneixerem als seus nous companys d’investigació que arrencaran de manera meteòrica una persecució molt més potent que la del cos oficial que se’n hauria d’encarregar. Cada un amb la seva personalitat, les seves llums i les seves ombres i potser algun secret que no us vull desvetllar.

En Bernat desitja una bona noticia i creu que la pot trobar estirant d’aquest fil, en Pau vol completar els seus estudis i la seva aura misteriosa el portarà a sentir-se atret pel cas.

Els joves sense por intentaran esborrar les sagnants imatges que tenen gravades a la retina per tal de cercar el secret de Vesalius i la descoberta de qui pot estar darrera de tal atroç crim.

Ho aconseguiran? Què descobriran? Com els afectarà? Poden confiar els uns en els altres?

De la mà de labutxaca podem desgranar poc a poc una de les novel·les que es preveuen amb més èxit del moment i realment és merescut.

Sembla sortida d’una pel·lícula, té un ritme trepidant, un fons extremadament ben documentat i una trama ficcionada que vehicula al lector per les planes amb un poder additiu sense precedents.

Realment és un imperdible de la temporada!