dimarts, 20 de desembre del 2016

El gran Joan



Per Ángela Sánchez Vicente



Avui us proposem una novel·la que us farà pensar i que es guanyarà un lloc al vostre cor. 

Us interessa saber-ne alguna coseta? Vinga, seguiu llegint que us en farem cinc cèntims.

A El gran Joan coneixereu a aquest particular home que des de la seva torre contempla amb molt d’escepticisme i una mica de superioritat l’arribada d’una generació crescuda en la democràcia.

Si, en Joan pot ser poderós però encarna les pitjors passions de l’ésser humà. La seva manera de mostrar-se superior, irrespectuós, masclista fins al moll de l’ós composen ell seu caràcter.

Creieu que pot haver-hi alguna persona o algun fet que puguin desfer un cor congelat? Pot un home acabar amb els seus prejudicis? Com?

Tranquils que en aquesta novel·la tenim un contrapunt màgic. El Pere s’incorpora a l’acció recent sortit de la universitat, amb els ideals per bandera i amb més ganes d’aprendre i llegir tot allò que passa per les seves mans. Aquest jove gaudirà per primer cop del luxe.

És impressionant com aquesta novel·la utilitza a aquests pols oposats per il·lustrar-nos sobre el xoc cultural, social i demogràfic de la nostra terra als anys noranta.

Potser si que en Joan és una mica extremista i li veu moltes gràcies al antic règim polític i també hem d’admetre que en Pere és el viu retrat dels joves que tenen el món al seus peus i només pensen en el que vindrà.

Arribaran a entendre’s? Poden els records d’en Joan i el futur d’en Pere trobar un punt d’unió?

De la ploma de l’ Antoni Ferrando Arjona descobrirem dues histories personals que de manera molt didàctica ens proposen un viatge en el temps per comprendre on som avui en dia i com han viscut cadascun d’ells l’evolució política i tot el que això ha comportat.

En aquesta obra guanyadora del Premi Primum Fictum 2015 reconeixerem que el diàleg és la clau per enderrocar murs de manera definitiva i una eina fonamental per entendre el perquè del tarannà de cada individu.

Gràcies a Librooks veurem una evolució en ambdós protagonistes que ens encongirà el cor i tocarà les cordes de les nostres emocions.

Una amistat creixerà! En voleu ser testimonis?

Vinga va! Tots cap a les llibreries! Aneu a l’encontre d’aquest parell.

Us assegurem que no us en penedireu.