dissabte, 31 de desembre del 2016

Excursions a peu per Montserrat



Per Maria Valle Viña


Cossetània Edicions ens presenta dintre de la col·lecció Miniazimuts la guia Excursions a peu per Montserrat.

Francesc Roma i Casanovas ens escriu aquesta guia de butxaca a color i per a tots els públics. És geògraf, historiador i excursionista. Tot i que fa més de trenta anys que surt a la muntanya, encara hi descobreix nous racons i elements oblidats o perduts, al llibre ens en presenta uns quants. 

Montserrat és un massís emblemàtic situat al Bages, el Baix Llobregat i l'Anoia. La vegetació és d'alzinars, rouredes i pinedes i un gran nombre d'arbusts. La fauna no és especialment rica a causa de la pressió humana, ja que en els darrers anys, el massís ha vist incrementat el seu nombre d’activitats físiques i esportives tant en dies festius com entre setmana. 

Compta amb indrets d'interès arquitectònic com el monestir, centre de peregrinació notable. L'excursionisme, l'escalada i l'espeleologia hi són activitats freqüents. 

Els excursionistes gaudeixen de camins i senders de diversa dificultat, a la guia Excursions a peu per Montserrat trobem un recull de 15 itineraris que ens permeten conèixer un dels massissos més emblemàtics del nostre país com es el de Montserrat. 

Són unes rutes que ens apropen als llocs més significatius d’aquest massís, com són Sant Jeroni, les Agulles o els Frares Encantats, però també a altres de menys coneguts, com el Montgròs, la Vinya Nova i el Clot de la Mònica. 

En el llibre trobem, també, informació sobre la durada, el desnivell i la topografia de cada itinerari, així com mapes i fotografies a tot color. També hi ha una introducció que ajuda a fer una primera aproximació al medi que es vol trepitjar. 

Animeu-vos a descobrir Montserrat i a endinsar-vos pels seus senders, amb la guia Excursions a peu per Montserrat us serà molt senzill conèixer tot el que el Montseny ens ofereix, aquí en teniu un tastet.