dimarts, 14 de març del 2017

Animals de paper




Fa uns dies Cossetània Edicions ens va fer arribar un exemplar d’ Animals de Paper, un exemplar precintat del qual només podíem saber el que la intuïció ens deia i el que llegíem a la contraportada : 


“Vols aprendre a fer animals sorprenents plegant papers? Amb aquest llibre aprendràs a fer 14 animals diferents amb una descripció pas a pas i diversos nivells de dificultat perquè et converteixis en un expert en l’art de plegar.
Quan hagis fet tots els animals plega el paper per fer el vaixell gegant que trobaràs al final del llibre i posa-hi tots els animals a dins.
A punt per navegar?”

Doncs bé, ja us adverteixo que sóc molt sapastre i les manualitats i en aquest cas l’Origami que se’ns presenta com a activitat lúdica i alhora de relaxació em feia més por que una pedregada.

Aquest exemplar té un format excepcional, podreu aconseguir crear catorze models i un vaixell per ficar-los tots a dins. Cada un d’ells ve amb les seves explicacions acompanyades de gràfics senzills i entenedors i una il·lustració del resultat.

Al final del llibre hi ha els models amb les fulls marcats per practicar i a més fulls de diversos colors i estampats per poder-ne fer més. Estan ordenats per dificultat, des de la més baixa amb tres plecs i gran resultat a la més complicada que se m’ha resistit una mica.

M’agradaria proposar aquest exemplar com a joc col·lectiu familiar, on els adults i els menuts poden crear el seu propi món d’animals de paper i si estiren una mica més del fil de la imaginació poden crear una historia per a cada un d’ells.

Us asseguro que si jo he pogut vosaltres encara més! He gaudit de crear i aprendre, de prendre paciència i superar el que per a mi era un repte, una activitat de motricitat fina que allibera tensions.

Si voleu gaudir més de l’experiència us recomano una mica de fil musical relaxant, música clàssica per compassar la ment, les mans i l’ànima.

Us deixo les seves primeres planes i així podeu descobrir les vostres habilitats amb l’Origami, plegar i tornar a plegar un paper per descobrir-ne l’animaló que s’amaga dins.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada