dimarts, 18 d’abril del 2017

Per Sant Jordi innocència i una rosa multicolor (2017)



Els colors de l’arc de Sant Martí  és un fenomen òptic que consisteix a fer visibles, al cel, tots els colors de l'espectre de la llum. Sovint s'ha interpretat com un pont entre el cel i la Terra, així apareix en diverses mitologies (la deessa grega Iris, la serp irisada australiana, l'Indra hindú...).



Res millor per representar allò que no es veu a primer cop d’ull i que la innocència dels infants que ho atrapa al vol.

Volem retre homenatge a un del personatges més carismàtics de la nostra infància i que celebra el seu quarantè aniversari.

Estic segura que si us parlo d’un nen curiós, amb els cabells taronges, un jersei a ratlles blanc i blau i un peto carbassa només us pot venir al cap un nom, en TEO, un vailet amb qui des de petits hem aprés coses del món més proper i més llunya, que ens ha acompanyat al nostre primer dia d’escola, ens ha presentat a la seva família, hem vist créixer la seva germaneta, i ens va convidar a conèixer els esports de cara a les Olimpíades de Barcelona.

Un personatge Inter generacional que va néixer l’any 1977 de la ploma de Violeta Denou, pseudònim de Carlota Goyta i Asun Esteban, i que de manera espontània, generosa i molt propera ha reunit al voltant dels seus volums avis, pares i nets.
Ara, Estrella Polar i timunmas ens presenten una edició especial, un regal pels nostàlgics i pels menuts d’avui, com molt bé diu el seu títol En TEO descobreix món. L’amic de petits i grans. En aquest volum inclou quatre dels seus contes “En Teo va amb avió”, “En Teo va al mercat”, “En Teo i els esports” i “En Teo al parc natural”, a més d’un índex final amb els diversos títols de la col·lecció i l’any de publicació.
Crec que estem davant un referent literari i cultural a tenir en compte com a patrimoni de casa nostre. Aquí us deixo les seves primeres planes, retrobeu-vos amb ell i encara que creixeu no l’oblideu.

Os presentamos una novela ilustrada para los más peques de la casa que hará las delicias de ellos y de los adultos.

En Nana de tela una obra biográfica que nos cuenta La vida tejida de Louise Bourgeois conoceremos a la artista, a su familia y todo lo que motivó su salto al mundo del arte.

De una manera magistral, Amy Novesky nos narra cómo esta chiquitina era una soñadora envuelta de dos grandes motivaciones: aprender de la naturaleza y de las arañas del jardín inmenso que había en su casa, así como el trabajo de su madre restaurando tapices. 
Desde una edad muy temprana mostró interés en aprender el oficio y encontraba muchos paralelismos entre la tarea de su madre y la de las arañas que inquietas y con paciencia se preocupan por hilar, coser y arreglar sus tapices.

La relación con su madre era pura ternura mientras que con su padre quizás era un poco más distante debido a sus constantes viajes por trabajo.

Esta chica inquieta va creciendo y su interés por estudiar y cultivarse va en aumento hasta que un día su madre muere. Su mundo se hunde literalmente y cree que morirá también hasta que le encontrará una salida a su dolor. 

Con retales de telas de su padre, tapices, pañuelos regalados por su esposo y todo aquello que confirma su memoria táctil empezará a crear nuevas obras y sobretodo centrará la atención en crear arañas... muchas arañas que siempre significaran su madre y el amor hacia ella.

Gracias a las preciosas ilustraciones de Isabelle Arsenault nos transportaremos al mundo de Louise desde sus soleados días con su madre hacia las sombras de su tristeza y su nuevo resurgir.

Impedimenta que ahora también cuida de la lectura y la biblioteca de nuestros pequeños lectores, tenemos entre manos una obra colosal que nos ayuda a recuperar el hábito de contar cuentos antes de dormir y despertar el gusto lector de los más jóvenes.


Segur que et saps de memòria la llegenda de Sant Jordi, la princesa i el drac... Però has jugat mai amb la llegenda? El Patufet, expert coneixedor de les tradicions catalanes, ha preparat més d’una cinquantena de jocs i activitats d’entreteniment al voltant d’aquesta meravellosa llegenda que explica la lluita d’un poble medieval i d’un brau cavaller contra la bèstia ferotge. T’hi atreveixes?

Jugar amb la llegenda de Sant Jordi és el títol més adient per la jornada de la col·lecció d'en Patufet que ens ofereix l'editorial Cossetània, on en Roger Roig i l’Hugo Prades ens tornen a alegrar amb un nou volum del costumari català presentat pel nostre amic.

De manera àgil i entretinguda per nens i adults ens presenta la llegenda en que el drac d’un petit poble es va quedar un dia sense menjar i varen fer un sorteig amb tots els noms dels habitants de la regió per tal d’esdevenir l’àpat principal de la fera.

Novament gaudim d’una tradició de les terres catalanes per explicar als menuts i que esdevé eina didàctica per informar-los de la llegenda i el perquè de les parades de roses i la posterior relació amb el món literari i l’intercanvi de regals. (a partir de 3 anys)


Puck nos presenta Confesiones de un amigo imaginario  tal y como se las conto a Michelle Cuevas.

¿Quién dice que los amigos imaginarios no existen?
Jacques y Fleur Papier no solo son hermanos gemelos; también son los mejores amigos del mundo. Lo comparten todo: literas, baños, helados, secretos, ronquidos. Están tan unidos que una vez llegaron a compartir –preparaos- un chicle. Tan unidos que Fleur sabe lo que piensa Jacques incluso antes que él.

Por eso, cuando Jacques se entera de que Fleur le ha ocultado un secreto gigante, un secreto monumental, el secreto más alucinante del mundo, no se lo puede creer: ¡Fleur tiene un amigo imaginario! Imaginaos cómo se quedará cuando Jacques empiece a atar cabos y descubra que ese amigo imaginario es... él mismo. Un momento… ¿qué? ¿Que Jacques es imaginario?¿Intangible? ¿Invisible? ¡Llamad a los bomberos, al hospital, a la policía! ¡Jacques está a punto de sufrir un ataque al corazón! (Si acaso los seres imaginarios tienen corazón.)

Aunque Fleur sea la mejor hermana del mundo, Jacques no quiere ser un hermano imaginario. Quiere ser libre. Y está a punto de emprender un sorprendente, conmovedor y divertido viaje para descubrir quién es… y adónde pertenece.

Sabeu qui és l’Espiet? L’Espiet és un ocell molt curiós i una mica tafaner que s’ha colat en les planes dels dos volums que ens presenta la gran Roser Capdevila i en la que ens mostra La Ciutat i El camp de la mà d’Angle Editorial.

Dos volums en gran format i cartoné, sense paraules que indiquin als menuts que se’ls vol explicar, són dues experiències úniques on hauran de fer servir la imaginació per crear la seva pròpia historia, podran fixar-se en els detalls grans i petits i trobar l’Espiet que s’amaga gaudint de dos maneres de viure i de fer.

Una col·lecció a la que espero s’afegeixin nous títols i que rere planes plenes de colors i força intencionalitat són una gran eina didàctica per als més menuts de tres o quatre anys i pels una mica més grandets.

Els més petitons gaudiran del que veuen, no hi ha lletra que molesti i tot són imatges que connecten la vida actual amb la del propi infant, ideal per jugar amb ells preguntant-los coses sobre els personatges i que entenen ells.

Pels més grandets pot servir com a clau per a la imaginació, per donar-los la llibertat de fer-lo servir com a punt d’origen per que siguin ells qui afegeixin la lletra a aquestes planes i creïn la seva pròpia historia.

Timunmas nos presentan un libro pop-up ideal para niños a partir de cinco años. Una historia firmada por Anna Llenas que os encantará.

Los entrañables personajes del álbum Te quiero (casi siempre) toman relieve en esta preciosa y espectacular edición en pop-up de una de las historias de amor más entrañables.

Lolo y Rita son muy distintos, por eso a veces se molestan. Un ejemplo de cómo las relaciones de amor se tienen que construir desde el respeto y la aceptación de las distintas personalidades de los que las forman, hasta entender que son precisamente estas diferencias las que los hacen quererse tanto y sentir el mágico efecto de los polos opuestos.



Per acabar però no per això menys important, us recomanem La llegenda de Sant Jordi de Màrius Serra i il·lustracions de Cristina Losantos publicada per Estrella Polar.

La tradicional llegenda de Sant Jordi, ara explicada d’una manera molt especial: amb rimes que acompanyen unes il·lustracions grans, amb colors vius que criden l’atenció i que li donen una nova volta a la llegenda que tots coneixem i que mai és igual.

Com que som generosos i volem que el regaleu us donarem el primer vers:

“A la vila de Montblanc
la gent vivia espantada
per un llangardaix gegant
que era un drac i mossegava”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada