dimarts, 16 de maig del 2017

La noia del club



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui em retrobo amb una de les meves autores de capçalera, una dona que enamora amb la seva prosa i l’amor a les lletres que emana en totes les facetes de la seva vida.

Voleu saber de qui parlo, oi?

Doncs de la gran Maria Carme Roca, per mi la gran dama de les lletres catalanes de l’actualitat. La seva bibliografia és molt extensa i està plena d’èxits però cada lector és un món i segur que els llibres preferits canvien en cada cas però per mi la seva obra “A punt d’estrena” va ser el detonant de la meva incondicionalitat.

També destaquem des d’aquí “L’enigma Colom” i “Katàlepsis” en que ens mostra com es mou en novel·les històriques, novel·les de ficció i com pot alternar públic jove i adult sense perdre la seva essència i el seu segell de qualitat.

Les seves lletres són vitals, un xic rebels i molt ben emmarcades.

En la novel·la que avui ens ocupa, La noia del club ens farem amics de la Flora, una noia que viu a la Barcelona dels anys trenta desitjant triomfar en el camp de la natació i en l’amor.

El marc històric de la Barcelona convulsa de l’època fa que les dificultats de la noia augmentin per les pressions socials i polítiques i de la ploma de l’autora ens dibuixa a la perfecció què significava ser dona en aquells temps.

Només amb força i nedant contracorrent d’allò imposat podrà acomplir el seu somni. Voleu que us ho desvetlli? Esteu equivocats, ho heu de descobrir i desgranar poc a poc vosaltres mateixos.

Poc a poc, l’amor que sent per en Romà també serà una lluita doncs ell és de la classe alta de la ciutat i ella com a rebel i anarquista se li complicaran les coses amb el seu cercle d’amics. 

La lluita de classes i els ideals poden frenar un amor que sembla perfecte?

Ella i les seves amigues de l’època com la Mercè Rodoreda, l’Anna Murià, la Rosa Maria Arquimbau i la Irene Polo no doblegaran les seves aspiracions personals ni professionals a les condicions adverses. Són un grup molt potent.

És gran encert per part de l’autora que siguin en gran part personatges reals i icònics de la cultura catalana per acabar d’arrodonir una novel·la fresca en que el motor és lluitar per un somni a pesar dels entrebancs del camí.

Hem de viure la vida, això ens ho ensenyen aquestes noies.

Voleu desvetllar les incògnites que us hem presentat? Doncs gràcies a Trànsit d'Edicions Bromera podeu gaudir d’aquesta obra imprescindible. 

Vinga va! És una novel·la excepcional! Un nou èxit a la bibliografia de la autora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada