dissabte, 17 de juny del 2017

Catalunya: 50 excursions als seus rius



Per Maria Valle Viña


Estem d’enhorabona tots els que gaudim fent excursions a la natura, ja que Cossetània Edicions ens presenta una llibre molt interessant per fer excursions pels diferents rius de Catalunya. 


Catalunya: 50 excursions als seus rius es un llibre que proposa 50 excursions als bells i encisadors indrets que voregen els rius catalans, repartides per tot el territori de Catalunya. Al llibre anirem topant amb un rierol que serpenteja pel bosc, un saltant d’aigua argentada, una resclosa d’un vell molí amb les seves aigües quietes, un torrent embravit que esculpeix una petita gorja o un antic pont de pedra que s’emmiralla en les aigües encalmades d’un riu. 

A Catalunya és molt fàcil gaudir d’aquestes boniques troballes tot caminant, ja sigui pels boscos humits a peu de les muntanyes, per pinedes i alzinars mediterranis, per planes de conreus de secà o per alguns indrets propers al litoral. 

El llibre s’estructura de forma molt senzilla, a l’inici podem veure l’índex de les 50 excursions i les veiem situades en el mapa de Catalunya. 

Un cop anem a veure les excursions hi podem conèixer la fitxa tècnica: la durada, la dificultat, l’inici i el final de cada ruta, com arribar i aspectes a tenir en comte abans de fer l’excursió. 

A més trobem de cada ruta un mapa i fotografies del paisatge. Tot plegat fa que sigui molt agradable consultar les excursions i molt fàcil preparar tot el que ens serà necessari. 

Hi ha excursions de tot tipus, per gent que s’atreveix amb rutes llargues i per gent que vulgui fer passejades tranquil·les o curtes si es va en família.

Aquest és sense cap mena de dubte un recull indispensable per a tots aquells excursionistes i amants dels rius que s’estimen o volen conèixer millor el nostre territori.

Cèsar Pasadas ens escriu el llibre és Geògraf, fotògraf i muntanyenc. Vallesà de naixença, ha viscut en diferents indrets del Pirineu, on ha desenvolupat un coneixement intens i una estima profunda del territori, sempre envers l’evolució dels cursos d’aigua i la població a les seves valls. 

Màster en Ordenació del Territori per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’ha especialitzat en temes de recursos hídrics i desenvolupament local a través del turisme rural i de muntanya, activitat que compagina amb l’organització i guiatge de grups als espais naturals, la publicació d’articles i guies excursionistes en diferents mitjans, i la producció audiovisual documental.

En voleu fer un tastet?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada