dijous, 26 de gener del 2017

100 somnis interpretats



Bon dia! Com us heu llevat avui? Heu dormit bé? Heu somiat? Ho recordeu?

Avui dedicarem el dia a somiar o més aviat a descobrir que volen dir els nostres somnis i com els podem interpretar gràcies a 100 somnis interpretats, una obra que ens ofereix les claus per entendre els missatges que ens envia el subconscient.

Rupert L. Swan és expert en coaching, comunicació interpersonal i llenguatge no verbal. Ha realitzat estudis sobre la intel·ligència social tant en corporacions com en l’àmbit privat nord-americà i europeu. Darrerament s’ha interessat pel llenguatge simbòlic dels somnis, per entendre com poden ajudar-nos en la nostra vida diària.

Sovint, després de somiar, ens llevem amb la impressió que hi ha un missatge important que no acabem d’entendre. A banda de tenir un diari de somnis, aquest llibre t’ajudarà a explorar el significat dels teus episodis onírics. Per això examina els cent temes més recurrents en aquestes històries simbòliques que ens explica l’inconscient, amb diferents variants segons els detalls que apareixen al teu somni.

Les claus interpretatives que s’exposen a cadascun dels capítols són un punt de partida perquè el lector, a partir de la seva experiència única, pugui acabar de desxifrar el veritable significat de cada somni i tenir un millor autoconeixement.

Totes les explicacions dels somnis venen amb un exemple per emmarcar l’essència del somni en si, no tots somiem de la mateixa manera i els elements somiats sorgeixen en un mateix marc, així que haureu de fer un petit exercici d’autogestió i buscar en la vostra memòria el somni recorrent, absurd o tranquil·litzador que us ha fet sentir quelcom diferent.

Una obra que es presenta rere la frase “És quan dormo que hi veig clar...” de J.V.Foix i que de manera ordenada alfabèticament intenta desgranar allò que nosaltres mateixos de manera inconscient intentem dir-nos mentre dormim.

És freqüent que quan estem preocupats dormim pitjor, estem més agitats i ens movem com a pops en un garatge deixant el llit fet un garbuix, de la mateixa manera que si estem tranquils el son és més plàcid i relaxant. Bàsicament el nostre cervell descansa més i no busca possibles solucions a allò que ens amoïna.

Un llibre curiós per tenir a la tauleta de nit. Aquí us en deixo les seves primeres planes, potser descobrireu el vostre somni o us convidarà a somiar. Mai se sap, i els amics de Cossetània ho saben bé.