diumenge, 12 de febrer del 2017

Les aigües de l'eterna joventut



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us presentem la darrera obra de la reina del misteri i la mare del comissari Brunetti, la Donna Leon torna a les nostres llibreries per el goig de tots els seus seguidors.

Guanyadora del Premi Pepe Carvalho 2016 i enamorada de la ciutat de Barcelona torna amb un nou cas sota el braç.

És una autora tan prolífera que els seus lectors més fidels gairebé no tenen descans i és preciós veure con cada cop té un públic més jove influït pels grans de la família o potser enganxats per les pel·lícules o series que s’han basat en les seves primeres novel·les.

El que tenim segur és que en Brunetti no té vacances i no es pot jubilar ni en broma.

En aquest cas, Les aigües de l’eterna joventut ens codejarem amb la flor i nata de la societat ja que la Comtessa Demetria confiarà en el nostre amic perquè esclareixi les causes de l’accident de la seva filla. Tot i que han passat quinze anys no s’ho pot treure del cap i no li serveixen les explicacions que li varen donar en el seu dia.

Segons la policia la noia es va llençar al mar degut a la seva depressió i a les addiccions de les que era víctima però la Comtessa sap que la seva filla estimava la seva vida i no s’haguera posat en risc. 

L’únic testimoni era un home que havia begut massa i la va poder salvar abans que morís ofegada.

Què hi ha rere aquest succés? Va ser un intent de suïcidi? Què va passar realment?

En Brunetti haurà de reobrir el cas i donar-nos les respostes a tots els enigmes que ens planteja alhora que seguirem veien la seva vessant més familiar i dels seus amics en un debat social on reflexiona sobre la Itàlia recelosa de la immigració, les poques oportunitats per als joves i els turistes que la visiten com si tot fos perfecte. 

De la mà de labutxaca sumem un nou títol a una col·lecció espectacular sobre la autora.
Crec que és un dels millors que ha escrit fins ara.

Us animeu a ajudar al Brunetti? Vinga doncs, cap a Itàlia hi falta gent!