dijous, 9 de març del 2017

100 Històries al voltant dels Beatles



Per Àngela Sànchez Vicente


Sóc d’aquelles persones que no pot viure sense música i realment el meu gust pot ser una mica eclèctic i abastir bastants gèneres i fins i tot grups d’avui i de sempre però el que és segur és que els Beatles sempre m’han agradat.

Us proposem la lectura de 100 històries al voltant dels Beatles en que descobrireu Tot allò que encara desconeixes del grup més famós de tots els temps, de la mà de Cossetània Edicions.


És una obra colossal, m’imagino la feinassa que deu haver fet el seu autor, en Jordi Sierra i Fabra a l’hora de recopilar tantes dades i m’esgarrifo. Suposo que com queda palès a la seva bibliografia és un Beatlemaniac i haurà fet la feina amb molt de gust.

És autor, entre d’altres, de la novel·la “El jove Lennon” o els clàssics “Diccionario de los Beatles” iDiario de los Beatles” en que ha deixat anar tota la seva saviesa sobre el tema i un alt percentatge del seu fanatisme.

Està documentat amb rigor, fraccionat amb anècdotes breus que ens faran adonar de com era el grup doncs en aquella època al no existir les xarxes socials i la sobreexposició a la que es sotmeten els grans grups musicals i ídols de masses quedaven una mica amagats.

Sort en tenim del Jordi Sierra i Fabra que ens els apropa amb una veu amigable i potser desvincula la carrera pròpiament professional per ajudar-nos a saber que passava entre ells i ser testimonis des de la llunyania quines aventures els passava i com van viure tot el seu boom.


Voleu saber perquè en Ringo va estar a punt d’emigrar als Estats Units? O potser voleu saber perquè en Brian Epstein va arruïnar als Beatles? Quina és la historia que uneix als Beatles amb en bob Dylan? Quan va entrar la música hindú a les seves vides? Ells van inventar el videoclip? Quan va tenir lloc la primera baralla del grup? Què va ser l’escàndol “Watergate Lennon”?

Tot això i molt més fins a l’assassinat d’en John amb una gran bibliografia de suport farà les mil meravelles de tots els beatlemaniacs. Pr cert, quan i com va néixer aquest terme?

No podeu perdre més temps. Els Beatles i l’autor us esperen a les llibreries amb una proposta àgil, fresca i curiosa que us mostrarà la cara B d’aquest gran grup.