divendres, 12 de maig del 2017

La roda de l'oblit



Per Àngela Sànchez Vicente


Avui us presentem una novel·la que tracta la història, la superació personal y els valors humans amb una sensibilitat sublim. Voleu endinsar-vos en una historia trepidant? 

Vinga va!

Sota el nom de La roda de l’oblit trobem una novel·la on a través de la memòria històrica, la nostra nova amiga i protagonista anirà a l’encontre d’ella mateixa en un viatge geogràfic i personal que la canviarà per sempre.

Qui explica la història? Qui la respecta? Què és el passat? El passat és present que vol esdevenir futur?

La novel·la arrenca quan l’Alícia vol anar a França a cercar la memòria de l’avi que mai va conèixer. 

És el moment adequat: ha vist com el seu company marxava deixant-la amb el vestit de núvia penjat a l’armari com a testimoni d’un amor trencat i amb ell tots els seus somnis en comú i les renúncies que va haver de fer per estar amb ell.

Poques fotografies ha fet en aquests tres anys de relació doncs ha passat de ser una gran captadora d’instants a ser una mera fotògrafa d’estudi renunciant a tot allò que imaginava quan era petita.

Masses desenganys la obliguen a cercar-se a si mateixa i pensa que res millor com viatjar a França a investigar sobre el seu avi i les seves arrels.

Un cop a França coneixerà a en Julien, un guia de viatges que farà que el seu cor bategui de nou en l’aquí i l’ara. Ell juntament amb el Baptiste treballaran sobre l’exili en primera persona.

Molt ben documentada i amb espais reals com a teló de fons s’endinsa en la repercussió de la Guerra Civil tant pels propis combatents com per les famílies d’aquests. 

De la ploma sensible, esperançadora i vital de la Cari Ariño descobrim una novel·la on la trama és espectacular, les subtrames vesteixen molt el missatge global i és tot un cant a la emoció.

Hem de renunciar al passat? Què és més sa?

Què hem de fer per ser nosaltres mateixos? Com podem ser feliços?

Aquesta novel·la ens mostra com la sort pot canviar en un instant i que a vegades les renuncies no tenen cap sentit. Has de ser feliç al costat d’algú que respecti la teva forma de ser, els teus somnis i les teves inquietuds.

Voleu saber que descobreixen de l’avi? Voleu ser testimonis d’un amor? Com anirà la historia de l’Alícia i en Julien? 

De la mà d’Ediciones B teniu una autentica joia pela mants de les bones lletres.

Passarà d’un dia gris a el més esplendorós dia de sol.