dimecres, 7 de juny del 2017

Properament...

Columna Edicions 

 #DavidLagercrantz #Millennium5  

#7DeSetembre #Novetat  

#Thriller 

 #LHomeQuePerseguiaLaSevaOmbra

 

 

 

Un cau d'escurçons



Per Àngela Sánchez Vicente


En relativament poc temps us hem presentat diverses novel·les signades pel mestre sicilià de la novel·la més intrigant. 

L’Andrea Camilleri torna a les nostres estanteries gràcies a l’aposta d’Edicions 62 per la seva col·lecció que acull els casos del comissari Montalbano i sense oblidar la feina de traducció d’en Pau Vidal.

En aquesta novel·la en concret, els interrogants tocaran la pell d’en Montalbano fent-lo reflexionar sobre el poder de la veritat i els camins per arribar a aquesta.

Vivim en una societat on les màscares estan per tot arreu ocultant l’autenticitat de l’essència de les persones però cal diferenciar entre els secrets que la població pot ocultar i la repercussió que poden tenir.

Tot sembla tranquil a la seva darrera novel·la titulada Un cau d’escurçons però la vida tranquil·la, serena i clara de Vigata trontollarà quan un gran misteri sacsejarà varies vides.

Un important i respectable comptable de la zona, del qui mai es sospitaria res, apareix assassinat. La investigació pren cos i una dimensió molt sensible en quan aquest home vidu que mai no havia trencat un plat es descobreix que duia una doble vida. 

Què afectarà més als seus fills: la seva mort o la mentida? Hi ha alguna cosa positiva rere la mentida que amagava? 

Aquesta investigació és el teló principal però tampoc podem obviar el dilema d’en Montalbano amb un home sense sostre que s’ha refugiat al seu porxo.  

Un Montalbano pur al cent per cent, amb la set de justícia de sempre però aquest cop amb un xic extra d’humanitat que crec que captiva per ser una mica el fet diferencial d’aquesta nova entrega.

Mai en tenim prou de Montalbano i de la manera en que la investigació es debat amb la seva pròpia vida i la seva manera d’entendre el món.

Atraparà al culpable en aquesta ocasió?

Si l’acompanyeu podreu gaudir d’una bona novel·la que es fa molt curta i juga amb els tempos per donar-nos els ingredients justos en el moment adequat.

Una nova entrega que suma Edicions 62 a la seva bibliografia més enigmàtica. 

Si li agafeu afició, podeu trobar títols com  Una escletxa de llum, El somriure de l’Angélica, El joc de pistes, Joc de miralls, Un dissabte amb els amics, La forma de l'aigua, El lladre de pastissets, El gos de terracota, La veu del violí, L'excursió a Tíndari, L'olor de la nit, Un gir decisiu, La paciència de l'aranya, La lluna de paper, Foguerada d'agost, Les ales de l'esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L'edat del dubte i La dansa de la gavina.

Tots ells recomanables i amb la qualitat de la ploma de tant prestigiós i internacional autor.