dimecres, 28 de juny del 2017

Patufet, on ets? Viatge per la història de Catalunya



Per Àngela Sánchez Vicente


Una nova aventura del nostre amic Patufet cau a les nostres mans!

Aquest cop amb Patufet, on ets? Fem un Viatge per la història de Catalunya a través d’unes meravelloses il·lustracions que a més d’un alt poder pedagògic i didàctic desperta l’agilitat visual dels menuts de casa.

El Troba el Patufet en un recorregut pel temps és la versió catalana i nostra dels mítics llibres dels anys vuitanta de cercant en Wally. Però per nosaltres és una icona en Patufet i a més ens agrada que obre debat i ens explica coses de la nostra història i la nostra terra.

L’Hugo Prades i en Roger Roig ja tenen una legió de menuts seguidors lectors que gaudeixen de l’experiència d’aprenentatge amb els seus contes com a costumari i també amb els seus llibres on les activitats els tenen ben distrets alhora que ens donen la oportunitat als adults a explicar-los una mica més allò que ja es veu a les il·lustracions i al text explicatiu.

Els àlbums del Patufet són una eina molt potent d’entreteniment doncs cerquen al seu amic, a la Patufeta, al Patufot, al Patuf, al Bru, al monstre ratolinets, i elements típics de cada època.

Des de la prehistòria, a la Barcelona olímpica passant per els grecs, els romans, els àrabs, l’edat mitjana, el 1714, la invasió francesa, l’esclat industrial i el modernisme i un somni cap al futur.

Una pinzellada fàcil i comprensible de cada època acompanyat de l’essencial als dibuixos com les robes, els pentinats, els edificis i la visió global de la societat ajuda als menuts a fer un viatge per l’eix cronològic de Catalunya.

De la mà de Cossetània podem desgranar, un cop més, una obra mestra pels nanos i els no tant nanos. Reconec que m’he picat i he buscat al Patufet i als seus amics!

Us el perdreu?

Vinga va, tota la colla d’en Patufet us espera!