divendres, 6 d’octubre del 2017

365 contes. Una història per a cada dia



Estrella Polar conjuntament amb Disney ens presenten un volum individual de contes, encara que per a nosaltres és el complement perfecte per l’edició que varen presentar anteriorment titulat “365 contes de bona nit” i que ens va encantar.

Avui ens presenten 365 contes. Una història per a cada dia, un recull organitzat en forma de calendari on cada dia del any té el seu conte, és interesant la seva organització ja que fa coincidir contes amb dates senyalades com Nadal, Cap d’any, el primer dia d’escola o la nit de Halloween.

El contes ens presenten personatges clàssics com en Mikey, Dumbo, Peter Pan o de més actuals com els protagonistes de Cars, Toy Story.

Un recull ideal per llegir abans d’anar a dormir, si són menuts poden mirar la il·lustració que acompanya cada conte mentre un adult o germà gran li llegeix, si ja són primers lectors poden llegir-lo amb facilitat ja que el lèxic és planer, no hi ha un vocabulari enrevessat, la lletra és molt clara i la seva llargada no supera la plana, com a docent crec que és molt divertit ja que poden intercanviar rols, els menuts llegeixen el conte als pares o fins i tot compartir la lectura ja que hi ha diàlegs i són una bona aposta per compartir una estona de lleure tranquil abans d’anar a dormir.

Encara que no us enganyeu, els menuts són molt espavilats, si els hi agrada un personatge en concret, buscaran totes les seves aventures primer, encara que dubto que en deixin algun per llegir.


Estic parlant tota l’estona de llegir-lo abans de dormir, però si un menut vol llegir, tan se val el moment del dia, és un aprenentatge lúdic que l’ajudarà a créixer i madurar cognitivament.

Aquest volum és molt cridaner, la seva portada conjuga diversos personatges i el títol brilla amb la llum ressaltant en un fons verd amb aigües, a més si el mireu de costat cada més té les planes vorejades amb un color distintiu creant una mena d’arc de Sant Martí en tons pastels.  

Un regal excepcional que agradarà segur, però haureu d’anar en compte no sigui que us el pispi l’Aladdin, el mulli en Nemo o aparegui a la motxilla dels Monstres University. Un tresor que no hauria de mancar en cap habitació infantil, un complement perfecte a les pel·lícules que tant els agraden i una manera d’aprendre a estimar els contes i la literatura.

Aquí us deixo els primers contes per poder gaudir de valent.