divendres, 17 de novembre del 2017

Sense tu



Per Àngela Sànchez Vicente


Us presentem la novel·la amb la qual en Ricard Ustrell debuta al món de la literatura i us assegurem que ha arribat aquest món per quedar-s’hi.

El poder de la paraula el té, i a més a més, una gran personalitat i un domini dels temps increïble. És un combo perfecte per crear una novel·la en la que ens farà emocionar, sentir i sobretot identificar molta tendresa.

Rere el títol de Sense tu ens presenta a un noi que es dedica a presentar un programa de ràdio i decideix aparcar la proposta recent del seu projecte somiat i la seva vida a Barcelona per posar rumb a París sense que ningú sigui capaç d’aturar-lo o entendre’l.

Si ens acompanyeu en aquest relat trepidant en que hi ha múltiples homenatges al món radiofònic i als seus personatges més mítics podreu capbussar en el viatge psicològic que farà el nostre protagonista alhora que fa un viatge geogràfic.

Viatjar no és sempre plaer. Un pot viatjar com a fugida, com a necessitat de cercar quelcom o a un mateix... Cada viatger és una història i cada maleta carrega els seus propis somnis i problemes.

Els personatges femenins porten la veu cantant quan hi són i fins i tot quan marxen, una mica com a la nostra vida quotidiana en que no podem deixar anar a aquelles persones que estimem encara que ens separi la distancia o fins i tot la mort.

Ell, la mare, les amigues i la família composen una novel·la coral en la qual a partir de les relacions interpersonals podem conèixer encara més al protagonista i la manera que té d’estimar i fer pels altres.

Perquè marxa?

Us asseguro que us quedareu sorpresos i encisats amb la seva prosa i la trama us impedirà deixar de llegir.

Es nota molt que aquesta novel·la pot semblar senzilla però entre les seves planes hi han molts cops amagats que demostren com som els humans i com reaccionem davant la vida.

Gràcies a Rosa dels vents podem gaudir d’una obra tendra, vitalista, intensa, personal, íntima... És una obra complerta.

El Ricard Ustrell ha entrat per la porta gran a les nostres estanteries. 

Us el perdreu?

No voleu conèixer què o qui el motiven a fer aquest viatge i què descobrirà?

Vinga va! Aneu cap a les llibreries i gaudiu de la novel·la de la temporada!