dimecres, 20 de desembre del 2017

L'homenatge



Per Àngela Sánchez Vicente


Què podem dir del padrí d’aquest blog que no sapigueu? Què us podem explicar d’en  Xulio Ricardo Trigo que no us haguem explicat abans? 

Pareu rotatives! La seva capacitat literària i artística és tan prolífera que ens presenta la seva darrera obra L’homenatge amb la que ha guanyat el Premi Néstor Luján de Novel·la Històrica!

A part de ser un enamorat de les arts i crear unes obres espectaculars és una gran persona per això us recomanem que d’aquest escriptor i somiador incansable llegiu la seva darrera obra anomenada L’homenatge.

Ja ens va captivar amb obres com Els secrets de la reina, El somni de Tarraco, El port del nou món, Les veus del Liceu i L’objectiu del crim i realment s’ha creat un segell personal de qualitat que fa que les seves obres siguin garantia de lectura plaent i que embolcallen més d’una faceta de l’art.

Enamorat de la fotografia i de la música a més de ser un gran coneixedor de la historia li serveixen com a eines úniques per crear uns contextos, situacions i personatges inigualables que se’ns tatuen al cor.

En aquest cas ens traslladem a Sitges a la zona del cau Ferrat i a tot el món de la cultura que allà és donaven cita.

A inicis dels anys trenta l’art estava en auge tot i que algun artista queia ràpidament en decadència i podíem veure ambdues cares de l’èxit i el reconeixement social.

En una novel·la basada en fets reals acompanyarem a en Carles Solé en una aventura artística i vital.

Convidat per la vídua d’en Santiago Rusiñol es disfressa de bona persona per elaborar l’homenatge literari que tan mereix el moviment modernista però... quines són les seves veritables intencions?

La venjança contra artistes consagrats serà el motiu ocult de la seva visita!

Ell està enamorat de la Júlia, la vídua i musa d’en Ramón Cases però ell mateix pot caure als paranys que li tenen preparats el món cultural i una dona misteriosa que farà que els seus plans canviïn per complert.

Envoltat pel misteri d’aquell indret i amb personatges tan atraients esdevé una de les novel·les històriques més interesants que podeu trobar avui en dia a les llibreries a més de ser una gran eina lúdica i didàctica per estudiants d’història de l’art.

Us ve de gust desmitificar el món perfecte de l’art? 

De la mà de Columna podeu gaudir d’aquesta gran obra!

Felicitats Xulio! És un èxit molt merescut!