dissabte, 23 de desembre del 2017

El Nadal del Patufet



Cossetània Edicions ens vol acompanyar en aquestes dates tan especials i ens obra la porta de la casa del Patufet, aquest minyó tan eixerit i que ens acompanya en totes les dates assenyalades recordant-nos les nostres estimades tradicions.


El Nadal del Patufet és el darrer títol de la col·lecció de “El Patufet i les tradicions catalanes”, aquest és el primer títol on no ens centrem només en una sola data, sinó que recull des de la preparació del Nadal amb la col·locació del pessebre fins la cavalcada de Reis.

Amb ell veurem com tot té un color diferent, és una època on sembla que la bondat flota , o millor dit, forma part de l’aire que respirem. Pels menuts l’escola tanca les seves portes, el tió arriba a casa i l’hauran d’alimentar per a cops de bastó fer-li cagar algun regalet la nit de Nadal.

Gaudirem d’un menú tradicional de Nadal amb la seva escudella i carn d’olla i tota la família al voltant d’una mateixa taula, penseu que és la visió d’un menut i pot ser el convidat incòmode no hi apareix... això és cosa dels adults.

Per Sant Esteve hi hauran canelons i per fi d’any ens menjarem els dotze grans de raïm per portar-nos bona sort en un nou any que comença.

Però, potser el que més esperen és l’arribada dels tres Reis Mags de l’Orient, aquells que es mengen les galetes que deixem al balcó de nit i els deixen els regals que els han demanat per carta.

Dies intensos per reviure una de les dates més entranyables del nostre calendari festiu.

Roger Roig i Hugo Prades ens donen una pinzellada de les festes més senyalades pels menuts, amb unes il·lustracions vives en colors i a tota plana i amb rodolins en lletra lligada per a primers lectors, aquest volum és el primer regal que tots haurien de tenir per començar a compartir les festes amb família. 

Us recordo que en aquesta col·lecció també trobareu: “Caga tió”, Els nostres pastorets”, “El pessebre” i “Els tres Reis d’Orient”, títols que complementen aquest darrer a la perfecció.

Aquí us deixo les primeres planes d’aquest nou volum.

Benvingut Nadal!!!