dilluns, 29 de gener del 2018

Això no és Amèrica



Per Àngela Sánchez Vicente


Un dels grans mestres de les lletres catalanes torna amb una nova obra! Si, us parlem d’en Jordi Puntí!

A part dels seus contes i la seva gran novel·la “Maletes perdudes” ens encanten els seus articles i escrits autobiogràfics.

El seu segell d’identitat continua intacte a Això no és Amèrica, un recull de contes que ha revisat per oferir-nos el bo i millor de la seva producció a través d’uns personatges singulars que ens conviden a reflexionar i a sentir.

Amb el fil conductor de la música del gran David Bowie i especialment de la seva cançó “This is not America” ens mostra que els miracles no existeixen, que a vegades les coses no van bé i la sort no acompanya però que sempre cal resistir.

Sempre hi haurà dies millors, persones a les que els hi vagi millor però... no cal veure totes les histories per valorar la grandesa de l’ésser humà?

En els contes que ens presenta; Vertical, Intermitent, Ronyó, Premi de consolació, La mare del meu millor amic, Set dies al vaixell de l’amor, La matèria, El miracle dels pans i els peixos i La paciència, podem veure com a pesar de no tenir sempre el vent al nostre favor podem lluitar i treure alguna cosa bona de la nostra dissort. 

Tot dia té la seva nit, cada moneda té la seva cara i la seva creu i al cap i a la fi a la societat hi ha gent de tota mena per donar-nos exemple. 

De tothom podem aprendre, des de l’home enamoradís que està vivint de records mentre passeja per l’eixample fins al que fa autoestop per Vic. D’homes que volen regalar viatges a la seves dones però acaben sols en un creuer o d’altres apassionats pels casinos.

Homes generosos, germans condemnats a entendre’s i múltiples personatges que surten del llibre per sensibilitzar-nos són un regal per aquesta temporada.

És el millor del Puntí revisat per ell mateix. Què més es pot demanar?

És esfereïdor com tracta a la societat i ens procura obrir els ulls a través d’uns contes breus carregats de veritat i situacions que d’una manera semblant es pot donar a qualsevol fill de veí.

Si voleu conèixer  la naturalesa del ésser humà us recomano que deixeu que aquest gran autor us presenti als seus personatges.

Gràcies a Empúries podeu anar al seu encontre! No us el perdeu!