divendres, 2 de març del 2018

Rosa a puntets



L’Editorial Impedimenta ens presenta tant en català com en castellà un conte elegant, dolç, tendre, senzill, per a cors inquiets, positiu i amb un toc de rosa.

Amb una enquadernació de luxe, tapa dura i llom de color rosa pujat a conjunt del vestit de la nostra protagonista ens presenta Rosa a puntets, una historia que us arribarà al cor.

Les il·lustracions d’ Geneviève Godbout són molt delicades, semblen ballar sobre les panes en blanc, amb tons suaus acompanyen el text amb molt de gust i detall. La majoria son a plana complerta i a doble plana i amb elles els petits lectors poden crear la seva pròpia historia que no serà gaire diferent de la original i que de ben segur els recordarà en certs aspectes a ells mateixos o als grans de la casa.

El text d’ Amèlie Callot fa servir un llenguatge planer, descriptiu i apte per a primers lectors, encara que confio en la màgia del propi conte per apropar el moment d’anar a dormir, d’aprofitar aquell breu moment de qualitat entre els pares i els menuts i convidar-los a tenir somnis a puntets.

El compendi entre la il·lustradora i l’escriptora han fet d’aquest conte tot un èxit al Canada i ben aviat a casa nostra.

La nostra protagonista és diu Adèle, una jove que té una cafeteria on tothom si asseu una estona per descansar i compartir les anècdotes del dia. El caràcter alegre de l’Adèle quan fa bon temps crida a gaudir de la seva companyia, riu, xiula, canta i deixa la porta de la cafeteria oberta de bat a bat per a tothom.

Però quan plou, l’Adèle és una altre, la tristesa del temps se li enganxa al cor i no vol ni sortir del llit, la gent no passeja ni la visita al cafè, tot s’embruta i el seu ànim decau. Però quelcom molt especial està a punt de succeir.

L’Adèle trobarà unes botes d’aigua roses als peus del penjador de l’entrada, amb un detall especial a la sola, dies més tard i sense trobar-ne la propietària troba un impermeable rosa, i comença a preguntar-se qui li ha deixat, potser un client, en Lluc qui l’ajuda al cafè... 

Poc després trobarà un paraigües rosa a puntets, només una persona li pot haver deixat....

Si voleu descobrir qui la cuida i vol animar-la en els dies de pluja, haureu de llegir el conte i que les seves petjades especials es facin un racó al vostre cor.

Un conte que serà la vostra Rosa de França dins el vostre joier de llibreria.