dijous, 20 de juliol del 2017

Fill de la memòria



Per Maria Valle Viña


Cossetània Edicions  ens presenta la novel·la Fill de la memòria, un llibre que ens parla sobre l’exili un cop acaba la Guerra Civil, a través de personatges que es situen a diferents èpoques i de misteris que s’aniran desvetllant a mesura que avança el llibre.  

Memòria i història ajuden a estructurar el passat i a encarar l’avenir. Però què passa quan la memòria manca i la història no arriba a aclarir el dubte que corroeix? 

A Fill de la memòria, la trajectòria vital d’un pare biològic mai conegut, que va patir la guerra i l’exili Pirineu enllà, portarà en Francesc a implicar-se, no sense dubtes, en la reconstrucció del seu passat. 

“Si obres la capsa, després no et planyis dels trons”, diu el professor Delclòs a en Francesc el dia en què es coneixen. Obrir la capsa, aparentment buida de records, per omplir-la de retalls d’una nova memòria, de dades esparses no sempre verídiques, de sensacions i intuïcions, cicatrius d’unes biografies amagades malintencionadament. 

I serà precisament en aquesta cerca, desbrossant mentides i silencis, trenant serrells de la història, que el mateix esforç per trobar les pròpies arrels el portarà a fer créixer el seu nou, i més veritable, jo.

Antoni Cisteró és l’autor del llibre, enginyer químic, llicenciat en Filosofia, diplomat en Ciències Socials i amb estudis d’Història, Escriptura Teatral i Cinema, ha projectat la seva creativitat en obres d’índole molt diversa. 

Ha escrit les novel·les, escriu al blog “historia es memoria” i participa en nombrosos actes culturals i conferències tant en l’àmbit nacional com internacional. És membre d’honor de les Amitiés Internationales André Malraux, i col·labora amb la Fundación Max Aub i amb el Varian Fry Foundation dels Estats Units.

Cisteró és un bon coneixedor de la història de la Guerra Civil i de l’exili, tant en l’àmbit espanyol com francès, Fill de la memòria és la culminació del seu esforç per aconseguir que la memòria ajudi a comprendre, i, així, millorar el present.

Aquí us deixem les seves primeres planes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada